Het pandje is nog ouder dan Hotel restaurant “de Vossenberg”  Toen de eerste steen van de Vossenberg werd gelegd in 1931 stond dit pandje er al! Het was toen een rijwiel en automobiel herstelplaats. De familie Overvest was eigenaar in die tijd, niet alleen van dit pandje maar ook van het garage/taxi bedrijf(nu appartementen Hotel “de Vossenberg” . Zij waren het ook die in 1931 de eerste steen van de Vossenberg (toen de Driesprong) legden.

 

Mijn oma en opa ten Wolde hadden elkaar ontmoet bij Hotel “de Malle Jan”. Hij was ober kelner en zij was huisjuffrouw. Ze begonnen in Amersfoort een cafetaria/automatiek maar tijdens de oorlog moesten ze vanwege zware bombardementen worden geëvacueerd naar Vierhouten. Daar kochten ze in 1946 van de familie Overvest Hotel restaurant “de Vossenberg” 

Oma had altijd al een zwak voor het kleine pandje op de hoek en toen het te koop kwam kochten ze het pand dan ook gelijk. Het was logisch dat ze hun ervaring vanuit Amersfoort gebruiken om er een cafetaria te gaan beginnen! Ze hebben dit jarenlang met veel plezier en met hulp van hun intussen geboren kinderen (3 zoons) gedaan tot het in de Vossenberg te druk werd om de cafetaria er nog langer bij te doen.

 

Het is derhalve verhuurt aan Het echtpaar Taskin die de cafetaria een aantal jaar exploiteerde met veel succes. Daarna is het pand door mijn vader Frans ten Wolde (die intussen de Vossenberg had overgenomen) verkocht aan Rozenbooms ijs en snacks. Het verhaal wil dat ik daar mijn eerste vakantiebaantje kreeg. Meneer Rozenboom was zeer gesteld op hygiëne. Ik heb daar heel wat gepoetst die zomer! Maar ook natuurlijk veel ijsjes en friet verkocht.

 

Rozenboom heeft het pand daarna aan Alex Hendriks verkocht, de huidige eigenaar van het pand. Bart Buurkes heeft het een aantal jaren geëxploiteerd als café annex cafetaria en afgelopen februari is de exploitatie verkocht aan ons, Jeroen Vos en ondergetekende.

 

Wij hebben het pand Snack & Pizza Corner Lowieke genoemd, naar de vos (toch een kleine verwijzing van VOSsenberg) van de fabeltjeskrant. Deze vos is een Bourgondiër (lekker smikkelen en smullen van heerlijke beukennootjes met een glaasje grenadine in het praathuis, hatsjikidee!) en dat vonden we prima passen bij een Snack & Pizza Corner!

De bedoeling is om er een kwalitatief prima cafetaria/afhaalpizzeria van te maken. Natuurlijk kunnen mensen ook bij ons hun frietje of pizza opeten maar het accent zal toch liggen op afhaal. We richten ons niet alleen op het dorp Vierhouten maar ook op de talloze om ons heen liggende campings. In het voor en naseizoen zijn de openingstijden 12.00 uur tot 20.00 uur, het hoogseizoen 10.30 uur tot 21.00 uur (of nog later, even afwachten wat de vraag is!) en de winter willen we de avonden in het weekend open, vrijdag, zaterdag en zondag van 16.00 tot 20.00 en wellicht nog een avond doordeweeks als vaste pizza avond!

 

 

Met vriendelijke en gastvrije groet,

 

Brenda ten Wolde

Hotel restaurant "de Vossenberg"

Elspeterbosweg 1

8076 RA Vierhouten

Tel: 0577-411275

bezoek ons op: http://www.hoteldevossenberg.nl

 

terug