Bijenvereniging De Heidebloem

Wilt u iets meer weten over bloemen en planten in de natuur, over het insectenleven in uw achtertuin, over hommels, vlinders en bijen? Wij zijn een groep enthousiaste natuur-liefhebbers en wij hebben een aantal bijenvolken, wij zijn dus imkers!
Wij nodigen u uit om een groei- en bloeiseizoen met ons mee te lopen. Tijdens onze tochten laten wij u kennismaken met vele verschillende soorten bloemen en planten in de vrije natuur. Daarnaast zullen we aandacht besteden aan de natuur rondom uw eigen huis en in uw tuin. Zonder planten en bloemen kunnen insecten niet leven en kunnen honingbijen geen honing en bijenwas meer maken.
Voor liefhebbers die geen bijen bij huis kunnen houden is er een verenigingsstal. Er staat een honingslinger en een wassmelter voor gezamenlijk gebruik. Aan het einde van het bijenseizoen mag u zelf uw eigen potje honing slingeren, uw eigen bijenwaskaarsen rollen en vertellen wij alles over de heilzame werking van de vele bijenproducten.
Op een beperkt aantal zaterdagochtenden en nader af te spreken door de weekse avonden gaat u met ons mee de natuur in en laten wij u kennismaken met onze bijenvolken. De kosten? Geen! Aan het einde van het seizoen verplichten wij u tot niets,maar nieuwe collega imkers zijn van harte welkom. De eeuwenoude traditie van bijenhouden moet immers worden voortgezet.

Als u geïnteresseerd bent en nog vragen heeft, of u wilt met ons een enerverend groei- en bloei seizoen meemaken, dan kunt u bellen met de plaatselijke afdeling van de Algemene Nederlandse Imkersvereniging,
Het lidmaatschap kost € 22,70 per jaar, voor € 7,50 per jaar bent u al donateur.
terug